ВИДЕОИНТЕРВЈУ | Стевчо Јакимовски: Проблемот кај Мицкоски си е што си е он сам на себе опозиција

0
78

Запрашан за односот со лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, градоначалникот на Карпош и лидер на партијата ГРОМ, Стевчо Јакимовски во интервју за Слободен печат истакна дека Мицкоски се однесувал како самиот себе да си е опозиција.

– Проблемот кај Мицкоски е што тој сам на себе си е опозиција. Ние не сме опозиција на опозиција, јас имам своја парттија тој негова. Мене во Карпош не ме блокира СДСМ ме блокира ВМРО-ДПМНЕ и неговите другари. Ако јас било каде во централната власта се јавувам за проблеми а не се јавувам за лични проблеми и ако секогаш ми е кренато на телефон и се што треба за локална самоуправа да е завршено, ми е завршено што лошо да кажам за тие луѓе? А во исто време имам луѓе со кои заедно сме ја освоиле власта и со таа програма сме победиле и сега прават се за тоа да го блокираат – рече Јакимовски во интервјуто.

Јакимовски вели дека Мицкоски немал никаков концепт и дека се противел на секој проект што се носи или се работи на централно и на локално ниво.

ВИДЕО.