Во домот на Данка Илиќ – тага, наместо среќа и песна: Малото девојче денеска ќе наполнеше 2 години

0
126

Не стивнува тагата во домот на семејството Илиќ чија ќерка и внука Данка ја убија монструмите Срѓан Јанковиќ и Дејан Драгијевиќ. Несреќното дете денеска ќе го прославеше својот втор роденден, но за жал наместо свеќи на тортата и запалија свеќи за душа.

Минатата година, токму на Ѓурѓовден, девојчето ја дувна првата свеќа, а нејзината мајка Ивана Илиќ ја сподели фотографијата од нејзиниот роденден со опис:

Како што можете да видите на фотографијата, за првиот роденден на девојчињата им подготвиле прекрасна торта Мини Маус, како и розова свеќа, која треба да биде само еднаво низата која треба да се дувне.

За жал, несреќното дете и нејзините родители не стигнале да го слават нејзиниот живот.

Данка Илиќ, која исчезна во Бањско поле, беше убиена истиот ден – 26 март, кога осомничените Срѓан Јанковиќ и Дејан Драгијевиќ ја удриле со службеното возило на ЈКП „Водовод“ Бор, по што ја ставиле онесвестена во задниот дел од автомобилот, а кога се разбудила Дејан Драгијевиќ ја задушил, а потоа и го фрлиле телото на блиската депонија.