Осквернавено македонското знаме на обележјето во Гостивар

0
107

На срцето на натписот „Гостивар“ на кое во понеделникот беа насликани македонското знаме и букви од кирилицата и глаголицата исцртани се илустрации и графити со недолична и навредлива содржина, кои ги забележавме со нашиот фото апарат, објави порталот Гостивар пресс.

Сквернавењето е извршено од двете страни на обележјето на градот.