Меџити: ДУИ го изгуби политичкиот компас

0
56

Претседателот на Демократското движење, Изет Меџети за Алсат потврди дека новата влада ќе се формира по празникот Бајрам, на 19 и 20 јуни. Меџити рече и дека тој ќе биде прв вицепремиер и министер за екологија, додека Арбен Таравари ќе биде министер за здравство.

„Јас и Таравари најверојатно ќе бидеме во извршната власт. Јас ќе ја извршувам функцијата вицепремиер и министер за екологија, додека Таравари повторно ќе го води секторот за здравство. Касами повторно ќе се врати во Тетово, за да го заврши мандатот што успешно го започна. Други ресори ќе бидат кадар на Влен. Можам да нагласам дека ќе има и вицепремиери, па јас ќе бидам прв, па во новата извршна власт ќе имаме двајца вицепремиери Албанци. Сериозен кандидат кој верувам дека ќе биде Арбен Фетаи. За евроинтеграција деновиве треба да одлучи Алтернатива. За економија и социјална политика ќе се одлучува во БЕСА“, рече Изет Меџити, претседател на Демократско движење.

Alsat.mk