Автобус остана без покрив откако помина под надвозник

0
215

Немил инцидент ги вознемири утрово бугарските жители на градот Пловдив, кога автобус остана без својот покрив откако помина под еден мост на булеварот „Марица-Југ“, пренесе Трафикњуз.бг.

 

Возачот на автобусот проценил дека може да помине под мостот и покрај ознаките за максималната висина на возилата кои можат да поминат. При поминувањето автобусот останал без поголем дел од покривот. За среќа нема повредени.

 

Некои пловдивчани се шегуваат на социјалните мрежи дека автобусот станал кабрио и дека е подготвен за летната сезона.