Министерот за земјоделие Николовски: Ја воведовме мерката за субвенционирана нафта за земјоделската механизација

0
187

 

-Во тек е јавниот оглас за набавка на гориво за земјоделска механизација што воедно претставува и последниот чекор од процедурата за воведување на оваа нова мерка. Мерката која за прв пат ја воведува оваа Влада има единствена цел да им го олесни производството на земјоделците и да им ги намали трошоците за механизацијата, најави министерот за земјоделие Љупчо Николовски. Подолу на видеото може да ја погледнете неговата изјава околу новата мерка

https://youtu.be/K793eSoQOPc?t=60