Новата интернет страница на Пендаровски е тројазична и со новото име

0
204

Официјалната интернет страница на новиот претседател Стево Пендаровски ќе биде тројазична и со новото име.

Официјалната страница ќе биде на македонски, албански и англиски јазик, а ќе стои и новото име Северна Македонија.

Со Ѓорге Иванов до крај беше со Република Македонија, а поранешниот претседател одбиваше да потпишува укази и закони бидејќи биле со новото име.