Заев назначи нови 40 претседатели на општинските организации на СДСМ

0
200

 

Претседателот на СДСМ Зоран Заев  назначи нови 40 претседатели на Општински организации на партијата.

Ова се имињата на новите претседатели :

1. Марко Ѓоргиоски – ОО Гази Баба

2. Златко Ќурчиевски – ОО Битола

3. Јане Трајков -ОО Неготино

4. Борче Минов – ОО Босилово

5. Драгољуб Филиповски – ОО Гостивар

6. Габриела Ристовска – ОО Кичево

7. Влатко Андоновски – ОО Македонска Каменица

8. Синиша Радески – ОО Македонски Брод

9. Симе Шурбевски – ОО Могила

10. Стево Крстевски – ОО Велес

11. Горан Крстев – ОО Чешиново – Облешево

12. Петар Зајков  – ОО Валандово

13. Новица Ангелов – ОО Дојран

14. Донче Бибановски – ОО Илинден

15. Иван Стојоски – ОО Новаци

16. Лазар Петров – ОО Демир Капија

17. Борче Стојменов – ОО Карбинци

18. Драган Анастасо – Пробиштип

19. Сашо јанкоски – ОО Вевчани

20. Благојче Стојчески – ОО Дебарца

21. Музафер Рамески – ОО Пласница

22. Ќани Сеадиновски – ОО Центар Жупа

23. Миле Талески – ОО Прилеп

24. Васил Коцев – ОО Василево

25. Марјан Даскаловски – ОО Струмица

26. Никола Поповски – ОО Демир Хисар

27. Антонио Симоноски  – ОО Кривогаштани  

28. Владимир Видимче – ОО Гевгелија

29. Војче Исаковски – ОО Врапчиште

30. Горан Тодоров – ОО Кавадарци

31. Дарко Блажевски – ОО Јегуновце

32. Самир Ајдини – ОО Маврово Ростуша

33. Бобан Цветановски – ОО Старо Нагоричане

34. Сашо Стојановски – ОО Сопиште  

35. Драган Ацевски – ОО Сарај  

36. Борче Божиновски – ОО Чаир

37. Ѓоко Котевски – ОО Бутел

38. Елизабета Зелениковска – ОО Петровец

39. Љупчо Тошевски – ОО Зелениково

40. Ванчо Митев – ОО Зрновци

Во наредните неколку дена ќе бидат именувани и претседателите на уште неколку општински организации на партијата