Име Вести Македонија Обвинителство ќе проверува дали може стражарно да го приведе реисот Реџепи

Обвинителство ќе проверува дали може стражарно да го приведе реисот Реџепи

0
172

 

Јавен обвинител допрва ќе испитува дали се исполнети законските основи за стражарно да го приведе поглаварот на ИВЗ, Сулејман Реџепи кој досега неколку пати не се појави во обвинителството да даде исказ за говорот на омраза кон Македонците и кон една судијка, велат од Обвинителството за Плусинфо.

Тој досега четири пати не се одзва на поканата. Последниот пат, причината била неговата здравствена состојба