Регистрирана највисоката температура во историјата.

0
200

 

Во Кувајт е регистрирана највисоката температура измерена во историјата. Според локалните медиуми измерени се 63 степени Целзиусови

Веќе пет лица загинаа од топлината, а многу други страдаат од дехидрација.

Од високите температури се топат автомобили и пластичните делови на уличните семафори.