Стариот дел на Тетово тоне во смет

0
222

 

Речиси една недела од празникот Рамазан Бајрам стариот дел на Тетово тоне во смет. Таму не се подига отпадот.

Оваа еколошка катастрофа во овој дел на градот често се повторува. Во овие населби  нема поставено големи контејнери. Од ЈКП Тетово, велат дека поради тесните улички тука не можат да поминуваат големите камиони на претпријатието, затоа и не се поставуваат контејнерите. Ѓубрето се собира од помали корпи за отпадоци кои ги оставаат граѓаните пред нивните мала.

Но овој пат сметот од овие тетовски населби не е подигнат една недела.

Подолу се фотографиите кои ни ги испратија револтирнаи граѓани.