Џафери од Еко-герила: Не може да сонуваме за Европа, а да работиме македонски

0
186

Државата нема доволно капацитети за спроведување на законите, препораките и конвенциите кои ги има потпишано за заштита на животна средина. Кога ќе започнат преговорите со ЕУ, тогаш условот ќе биде јасен дека мора да се направат овие работи и дека мора да се почитуваат и конвенциите. Не може да сонуваме за Европа, а да работиме македонски. Тоа е голема забелешка од страна на ЕУ, истакна Аријанит Џафери од Еко-герила. Кликнете подолу на линкот да го погледнете целото интервју на Џафери за РСЕ.

 Неделното интервју на Радио Слободна Европа.