(Видео) Лидер“ објави нова аудиоснимка за Рашковски: „Не ни е дозволено да разговараме со Леонардо-правите работи кои се предмет кои се предмет на истрага

0
156

 

Порталот „Економски Лидер“ објави нова аудиоснимка за аферата поврзана со генералниот секретар на Владата, Драги Рашковски.

Снимката, како и претходниот пат ја објави  порталот “Економски лидер“, чиј уредник е Љупчо Златев, во која се тврди дека освен гласот на генералниот секретар на Владата, ДрагиРашковски се слушаат и тогашниот технички директор на М-НАВ Климент Чапуњовски и директорот и претседател на управниот одбор на компанијата Николче Тасески.

Чапуњовски според снимениот материјал, му укажува на Рашковски дека не може да се прави записник за состанокот со компанијата „Леонардо“, затоа што тоа е против правилата на Банката (н.з се мисли на Европската Банка за Обнова и развој – која го финансира проектот). На неговата реакција се надоврзува и директорот Тасески.

https://youtu.be/NjtnpCTylsM?t=3