Тоше, жртва на руски плагијатори. (Видео од украдената песна Боже чувај ја од зло)

0
209

Руска група му ја „украде“ песната на Тоше Проески „Боже чувај ја од зло.

Сега, руската група Земляне ја препеа песната, а како автор на музиката се наведува Владимир Трушин. Под видеото на Јутуб осамнаа низа обвинувања дека оваа песна е украдена од Тоше.