ВМРО и ДУИ изброиле три милиони на пописот во 2011

0
141

Пописот треба да се одржи во 2020, како во останатите земји од регионот. Работните групи кои го усогласауваат законот за попис се на пауза.

-попис мора да има според европските стандарди кои се содржани во предлог-законот, коалициски-партнери ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ  правеле попис по ,,Skype”, ,,Viber” и на терен и на крај стигнале до три милиони и 200 илјади, сфатиле дека ќе биде проблем па го поништија, istaknaa od SDSM