Судскиот совет не го разреши Јово Вангеловски

0
131

Членовите на судскиот совет на денешната 316 седница на дневен ред ја имаа за разгледување на одговорност во работењето на претседателот на Врховниот суд судијата Јово Вангеловски.

Во соопштението на судскиот совет не се наведува името на претседателот ни судот но се наведува дека судскиот совет расправаше по извештаите на комисиите за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд и одлучи: – по две барања е донесена одлука со која е запрена постапката.