Албански професор снимен како бара секс од студентка, полицијата веднаш го приведе

Полицијата го уапсила професорот Денис Химци од Универзитетот во Елбасан, Албанија заради тоа што побарал од студентка сексуални услуги за тој да и напише оценка дека положила испит кај него. Химци, како што објавуваат албанските медиуми, бил уапсен вчера веднаш откако на истражувачката ТВ „Стоп“ беше објавено видео во кое тој на студентката и бара секс за положен испит.

Полицијата соопшти дека 36-годишниот граѓани е соочен со криминален случај за незаконско влијание на јавно лице и пасивна корупција преку користење јавни функции. Материјалот му е предаден на обвинителството во Елбасан.

Видеото пуштено синоќа на ТВ ја шокирало јавноста, а тоа зборува и за тоа во каква состојба е албанскиот образовен систем