Докторите излегуваат на протест поради насилството

0
163

Револтирани поради континуираното насилство од кое не се заштитени, Асоцијацијата на специјализанти и млади лекари (АСМЛ) најави протест на докторите на 18 септември (среда).
Од протестот ќе се бара:

1. Итно донесување на закон за докторска дејност
2. Законско изедначување на напад на медицинар со напад на полицаец!
3. Итно и сериозно организирање на служби за обезбедување во секој здравствен објект!