Европа ја чека финансиска апокалипса

0
152

 

На Европа ѝ следи финансиска апокалипса

Германска банка дала драматично предупредување, за сè е виновна централната банка на ЕУ

Намалување на каматните стапки на депозитите на Европската централна банка до минус 0.5 отсто е тешко бреме за финансиско-кредитните организации и нивните клиенти, соопштил генералниот директор на “Дојче банката“, Кристијан Севинг.

Во “Дојче банката“ сметаат дека каматите од минус 0.5 отсто само годинава ќе им донесат губиток од милион евра. Слична ситуација се очекува и во другите финансиски институции