Србија ги зголемува платите во администрацијата до 15 отсто

0
193

Српската влада ја усвои одлуката за зголемување на платите во јавниот сектор во просек од 8 до 15 отсто, изјави премиерката Ана Брнабиќ.

Најголем зголемување на платите ќе добијат медицинските сестри и техничарите, кои ќе добијат зголемување од 15 проценти, а потоа следуваат лекарите со 10 проценти.