Во Ваксинце откриени 81 мигрант

0
95

81 мигрант е пронајден во липковско Ваксинце. Полицијата уапсила едно лице, осомничено дека е одговорно за незаконскиот транспорт. Според полицијата, мигрантите подолг период биле засолнети објект во сопственост на осомничениот. Мигрантите се пренесени во Прифатниот центар во Табановце.