Детали за првиот дел од лидерската средба на Водно

0
145

Доцна попладнево заврши првиот дел од лидерската средба што ја свика претседателот на Македонија, Стево Пендаровски во Вила Водно.

Како што истакна Пендаровски, во првиот дел од средбата се дискутирало за усвојување на декларација со која ќе се потврдат заложбите за евроинтегративниот пат. Сите лидери биле согласни тоа да се поддржи.

Во вториот дел од лидерската средба ќе се договара датумот за избори, позициите на ВМРО-ДПМНЕ се јасни дека изборите се логичен след по поразите на оваа влада.