Инекс Горица со реакција на сечата на дрва: Постапуваме согласно законите и се придружуваме до еколошките стандарди

0
148

Од хотелот Инкес Горица излегоа со реакција по денешните видеа кои се појавија на социјалните мрежи во кои се гледа како врши сеча на дрвјата во комплексот.

Според нив, тие постапуваат по решение издадено од Сектор за урбанзам и заштита на животната средина и дека постапува согласно законите и прописите и се придружува до еколошките стандарди.

Решението за сечење на дрвата е лично потпишано од градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески.