Над 2.000 учесници на третото издание на „Скопје трча 10 км“

0
147
Денеска во Скопје се одржа третото издание на манифестацијата Скопје трча
Околу 2.000 тркачи, денеска настапија на третото издание на „Скопје трча 10 км“, на кое беа соборени и два македонски рекорди
Во трките на 10 километри, најнапред во машка конкуренција Дарио Ивановски со постигнатото време 31.07, постави нов македонски рекорд (на 10 км на улична трка), оставајќи ги зад себе Милош Ранчиќ (33.44 минути) и трето пласираниот Атанас Анчевски (33.49 минути