Најмалиот фризерски салон на највисоката надморска висина во светот, се наоѓа во Крива Паланка: Раритет за Гинисовата книга на рекорди

0
152

Јасминка Крстевска е талентиран експерт за нега и одржување на коса. Работи во еден од најмалите градови во Македонија, во Крива Паланка, и тоа во малечок салон од 15тина м2, во кој има место за само еден клиент, и се наоѓа на врвот на Белевски рид на 650м надморска височина.

Ова е пример за охрабрување на женското претприемништво, пример за почнување со бизнис во мало место чие население се иселува, пример на млад човек кој не ја напушта земјата за работа во странство, и пример за човек кој никогаш не рекол ,,овој бизнис постои, го има на секој чекор, јас нема да успеам”.

Иако многу млада, сепак силна, надежна, амбициозна, упорна старт-ап претприемачка која го трасира патот кон успехот полека но сигурно.