Не е прв „испад“ на Реџепи – поглаварот на ИВЗ признава дека е суров во изјавите

0
149

Ова не е првпат Сулејман Реџепи да користи ваков речник. Со говор на омраза настапи и неколку пати претходно.

Во еден момент дури и посака смрт на една судијка.

Реџепи и самиот прифаќа дека е остар во неговите изјави.

Инаку, за ваков речник, Реџепи беше повикан во обвинителството да даде исказ, но не се појави. Според информациите, против него покренати се три кривични пријави за ширење на говор на омраза, една од нив поднесе Хелсиншкиот комитет за човекови права.