„ПОВАРДАРИЕ“ ОД НЕГОТИНО ВО СТЕЧАЈ – ЛОЗАРИТЕ ЗАГРИЖЕНИ ЗА СВОИТЕ ПАРИ

0
91

Во стечај падна неготинската винарска визба Повардарие. Велешкиот суд кој ја отвори постапката ги повикува сите доверители во рок од 15 дена да ги пријават побарувањата кои ги имаат, а оние кои и должат на визбата, во најкраток рок да си ги подмират обврските. Решението за стечај доаѓа по низа претсечајни постапки кои се отвораа и експресно се затвораа над една од најголемите виинарии во земјата. Од здружението Тиквешки лозаро-овоштари апелираат до сите лозари навреме да си ги пријават побарувањата.

Стојчев вели дека лозарите се затекнати од новата ситуација. Тврди дека Владата не си останала на зборот и не го покрила целосниот долг, кој реши да го преземе од винариите Повардарие и Стефани.