Повеќе од 150.000 луѓе потпишале петиција за нов референдум

0
125

Потпишувањето на петицијата е иницирано од весникот „Индепендент“ и покренувачите на кампањата „Гласање на народот“ откако стотини илјади луѓе излегоа на улиците во Лондон противејќи се на Брегзит.

Организаторите на вчерашните собири на граѓани велат дека на лондонските улици искочиле милион луѓе кои повикувале на нов референдум.

Лабуристот Кир Стармен рекол дека луѓето масовно излегле на улица за да порачаат дела народот, а не Џонсон, треба да ја реши кризата со Брегзит.