Повторно само ветерот нè спасува од загадувањето

0
90

Ветрот денеска привремено ги спаси скопјани од загадувањето. Мерните станици на Министерството за животна средина низ главниот град до 13 часот регистрираа ниско ниво на ПМ10 честички во воздухот. А, премиерот Заев одговарајќи на пратенички прашања од собраниската говорница денеска рече дека се формирани тимови од МВР, локални инспекторати и вработени во Државниот инспекторат за животна средина, кои ќе следат на дневна основа каде има огнови на јавни места и палење на шумите. Како дополнителни мерки, Заев говореше и за гасификација и за електричен трамвај.

„Владата има намера да ги заврши своите работни состаноци со Градот Скопје и да влезе во проект кој дефинитивно ќе го овозможи електричниот трамвај во Скопје. Со проектирана вредност од 100 милиони евра…“, рече премиерот Заев.