Kако да ја инсталирате “Dark Mode” опцијата на Инстаграм

0
309

Слично на бројни други апликации, Инстаграм со новиот iOS 13 ја добива Dark Mode опцијата. Сега, може да го ублажите напорот на вашите очи скролајќи нови сториња со помалку светла боја.

За разлика од Твитер, кај Инстаграм не може да го вклучите и исклучите темниот режим од самата апликација. Наместо тоа, треба да се совпадне со систематските поставки на вашиот телефон. Ова е многу вообичаено прашање во моментот, бидејќи повеќето апликации за прв пат спроведуваат поддршка за темната опција.

За да ја испробате темната опција за Инстаграм, проверете дали ја имате најновата верзија на апликацијата iOS. Функцијата е достапна и за Android.