Албанец протеран од Црна Гора поради истакнување на албанско знаме

0
195

64 годишниот Албанец, И. Д. е протеран од Црна Гора во траење од еден месец и казнет со 300 евра поради незаконско истакнување и виорење на знамето на Република Албанија на манифестација во Бар.

Како што соопшти црногорската полиција, лицето го развирил албанското знаме на манифестацијата ,,Краинска косетнијада“.

Полицијата поднесе предлог за покренување на прекршочна постапка пред обвинителството во црногорскиот град, Бар.