Антикорупциска бара одговорност од вицепремиерот Анѓушев

0
172

Антикорупциската комисија утврди судир на интереси во случајот со  укинување на царините за „акумулаторите“, бидејќи вицепремиерот Кочо Анѓушев присуствувал на седницата на владата на која била донесена ваквата одлука. Анѓушев имал приватен интерес.  Антикорупциската го повика премиерот Зоран Заев, да побара одговорност од Анѓушев.