Бислимовски: Во зимските месеци, социјално ранливите граѓани не смеат да бидат исклучени од струја

0
99

Во декември, јануари и февруари социјaлно ранливите категории граѓани не смеат да бидат исклучени од струја.

Првиот човек на регулаторна комисија ги повикува да се пријават во ЕВН бидејќи досега не се пријавиле за да ги користат бенефициите.

А во однос на поплаките на дел од граѓаните дека немаат парно греење – од Регулаторната комисија за енергетика велат дека нема логика топланите да работат кога температурите се високи .