Градоначалникот на Кавадарци Јанчев и советниците од ВМРО ДПМНЕ се скараа

0
134

Градоначалникот на Кавадарци, Митко Јанчев искажа разочараност од советничката група на ВМРО-ДПМНЕ,  поради напуштањето на седницата на кавадаречкиот совет. Советниците од ВМРО-ДПМНЕ, според Јанчев, предвреме ја напуштиле седницата на Советот за да не гласаат за одредени точки на дневниот ред, кои се во интерес на граѓаните, бидејќи имале несогласувања во сопствената коалиција.
Јанчев смета дека тие си заминале од седницата кога требало да се донесат неколку значајни одлуки. Градоначалникот обелодени дека советниците не сакале да застанат до него на прес конференцијата на која градоначалникот даваше отчет што сработил во изминатите две години од мандатот, доколку покрајнего биле и советниците на СДСМ.