Договорена косовската влада

0
145

Косовското Движење Самоопределување и Демократскиот сојуз на Косово во вторник ќе потпишат договор за формирање нова влада, по шест состаноци меѓу работните групи на двете партии, објавија локалните медиуми. Синоќа бил одржан последниот состанок, на кој се разговарало за програмскиот дел на договорот, по што е најавено дека следуваат состаноци на ниво на партиски лидери.

Повеќе детали не се објавени. Познато е само дека новата влада ќе има 12 министерства, но не и ресорите и имињата на новите министри.