Медицинари му посакуваат смрт во затвор на Боки 13, тврди адвокатот Дуковски

0
160

Никој не сака да потпише Боки 13 да лежи на клиника, тврди неговиот адвокат. И покрај тоа што има еден задебелен бубрег, сериозни проблеми со желудникот и не може да се движи сам, докторите си ја префрлаат одговорноста.

Последниот инцидент се случил кога требало да биде примен на клиниката гастро, но наместо тоа го вратиле назад в затвор.

Директорката на клиниката Калина Ивчева Старделова е во странство но во куса порака вели дека судот треба да дозволи хоспитализација.