Напаѓачот од Лондон претходно веќе бил осуден за тероризам

0
129

Британската полиција го идентификува напаѓачот, кој вчера во Лондон уби две лица но неговиот идентитет откри дека тој веќе бил осуден и одлежал затворска казна за тероризам во 2012 година, а минатата година бил условно ослободен. Откритието покрена многу прашања за британскиот казнено поправен систем кој експертите го споредија со „Руски рулет“.

Прашањето што треба да го поставиме е зошто нашиот правен систем им дозволува на луѓе како него да излезат. Тоа е како да си играме Руски рулет со животите на јавноста, затоа што не можете да ги контролирате овие луѓе кога ќе бидат ослободени. Ставање ознака на нечија нога нема да ги спречи во убивањето луѓе,

вели поранешниот шеф на антитерористичката канцеларија Крис Филипс.