ПУТИН ДО ФУНКЦИОНЕРИТЕ НА „ЕДИНСТВЕНА РУСИЈА“: Решете ги проблемите на луѓето кои не гледате од фотелја

0
80

Рускиот претседател зборуваше пред 2.000 делегати, меѓу кои имаше и голем број регионални гувернери, пратеници и сенатори, како и премиерот Дмитриј Медведев, лидерот на партијата.
-Вие треба да ги најдете и сами да ги отворите горливите прашања, без чекање. Обидете се сами да ги решите проблемите, рече Путин пред насобраните делегати, наведуваји ги како пример лошата состојба во болниците и училиштата.
„На терен треба да видите се што функционерите не го гледаат. Барајте решенија, рече Путин, кој сега заради функцијата официјално не е член на партијата, што ја формираше во 2001 година.
Постојано се намалува популарноста на „Единствена Русија“ меѓу граѓаните , пред се, заради економската стагнација на земјата и непопуларната пензиска реформа.

Денешниот 19. Конгрес ќе послужи како подготовка за парламентарните избори во 2021 година, и на него ќе се одреди тимот за предизборната кампања, што, според руските медиуми, никогаш порано не било направено толку рано.