Силен земјотрес во земјава, епицентарот во Драч

0
125

Во 3.55 часот во северозападниот дел од земјава беше почувствуван силен земјотрес, кој траеше речиси 30 секунди. Според првичните неофицијални информации земјотресот со магнитуда од 6,6 степени по Рихтер е со епицентар во градот Драч во Албанија, а поместувањето на почвата е на длабочина од 10 километри.