Љупчо Николовски, шеф на изборниот штаб на СДСМ

0
70

Централниот одбор на СДСМ, на синоќешната седница, на предлог на претседателот Зоран Заев едногласно го избра Љупчо Николовски за шеф на изборниот штаб на СДСМ. Централниот одбор ја задолжи заменик претседателката на партијата Радмила Шекеринска да ги координира активностите за новата изборна програма на партијата, за изборите на 12 април. Притоа е оценето дека клучните столбови од Програмата на СДСМ за само 2.5 години се реализирани и дека тоа, како што смета оваа партија, е вистинскиот пат по којшто треба да се движи државата.