12 пратеници поднесоа иницијатива за една изборна единица

0
67

12 пратеници поднесоа иницијатива за една изборна единица. Бараат и да нема изборен праг, како и отворени листи и 50 отсто застапеност  на жените. Сметаат дека сегашниот модел не ја отсликува реалноста кај гласачкото тело. Свесни се дека пред избори не се менува изборен модел и дека за претстојните избори немада им биде прифатено  барањето, но бараат  да важи за идните избори