Венецијанската комисија вели можеби нема капацитет да се спроведе двојазичноста во судството, а не дека нема да се спроведе“

0
128

Венецијанската комисија вели МОЖЕБИ нема капацитет да се спроведе двојазичноста во судството, а не дека нема“, рече Бујар Османи на денешната прес-конференција, објаснувајќи ги мислењата на оваа Комисија за законот за јазиците.

 

Целата изјава низ видео:

Извор: Тв21