Десетти декември – Ден на заштитата на човековите права

0
76

На 10 декември 1948 година беше потпишана Декларацијата за заштита на човековите права. Во САД човековите права имаат главно место во Уставот и во целиот уредувачки систем.

Роберт Дестро, помошникот секретар од американското Биро за демократија, човекови права и труд ја нагласува потребата од заштита на човековите права во САД и низ светот.