Диаматарис: Не завршив постдипломските студии од финансиски причини

0
141

Бев дел од постдипломската програма на Универзитетот Колумбија, но за жал, финансиските причини не ми дозволија да се стекнам со диплома, изјави заменик-министер за надворешни работи на Грција, Андонис Диаматарис.

Неговата изјава уследи откако вчера од опозициската СИРИЗА, повикувајќи се на натписи објавени во печатот на грчката дијаспора во САД, кои „презентираат податоци што ја ставаат под сомнеж биографијата на Диаматарис” побара тој да даде објаснувања за неговите постдипломски студии, јави дописничката на МИА од Атина.

-Во мојата биографија наведувам дека студирав бизнис администрација (MBA) на Универзитетот Колумбија, бидејќи навистина присуствував на оваа постдипломска програма, но за жал, финансиските причини не ми дозволија да се стекнам со диплома, наведува Диаматарис во писмената изјава.