Заев и Сугарески во увид на градежните работи на клучката за ТИРЗ Прилеп

0
63

Овој инфраструктурен зафат вреден 240 милиони денари е битен за сегашните и за идните странски инвеститори кои ќе отвораат фабрики во овој дел од земјава. Став на премиерот Заев при денешниот увид во градежните работи на овој објект.

 

Министерот за транспорт Сугарески информира дека 28 проекти се во тек на реализација. За 7 е објавен тендер а 20 нови ќе бидат објавени на почетокот од идната година. Тој тврди дека се работи на документацијата за експресниот пат Прилеп- Битола а на оној од градско до Прилеп продолжуваат градежните работи.