ОТРОВЕН ВОЗДУХ, МАКЕДОНИЈА СЕ ГУШИ

0
85

Македонија се гуши. Воздухот во речиси сите градови е многу загаден. Густата магла направи проблем и на скопскиот аеродром каде беа откажани неколку летови.

Скопјани утрово скопјани се разбудија во екстремно загаден воздух и на улиците освен густиот смог, не може да се види ништо друго. Главниот град повторно се најде на неславната листа на глобалната апликација „Ер Вижуал“, па така синоќа Скопје беше меѓу трите најзагадени градови во Европа.