Путин со воз прв се возеше преку мостот на Крим (ВИДЕО)

0
72

Русија го анектира Крим пред пет години, како одговор на соборувањето на прорускиот претседател во Украина. Оваа стратешки важна област во Црното Море е географски поврзана со украинското копно.

Путин рече дека отворањето на железничката линија на двојниот мост е „многу важен настан“ што ќе влијае на целата домашна економија.

„Ова е важен настан за Крим, за југот на Русија и за целата наша земја“, рече Путин, кој се возеше преку мостот над преминот Керч во кабината на локомотивата.