„Само Вистина“ со Самоил Малчески и Петар Арсовски

0
73

Поминаа три години, а никој не зборува за препораките на Рајнхард Прибе за реформи во правосудството, оцени универзитетскиот професор Самоил Малчески, во вечерашното издание на „Само вистина“. Според него изјавата на европратеникот Самуел Жбогар дека во моментов не е потребен ветинг, се коси со препораките на Прибе. За аналитичарот Петар Арсовски е неопходно прочистување во правосудството, но апелира овој процес да не започнува без поширок политички консензус, бидејќи, како што вели, ако ветингот започне со просто мнозинство ќе доведе до политичка нестабилност.