ШИЛЕГОВ: СО ВАШАТА ПОДДРШКА УСПЕАВМЕ ЧЕКОР ПО ЧЕКОР СКОПЈЕ ДА ГО ПРЕТВОРИМЕ ВО УСПЕШНА ПРИКАЗНА

0
67

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов рече дека со помош на скопјани успеале Скопје да го претворат во успешна приказна.

 

– Со вашата поддршка од пред две години успеавме чекор по чекор Скопје да го претвориме во успешна приказна. Но, приказната не завршува овде. Најдоброто допрво доаѓа, порача Шилегов, додавајќи дека се преземаат системски мерки во делот на хигиената, сообраќајот и аерозагадувањето на градот.

 

Најави во февруари пристигнување на новите 33 еколошки автобуси на гас, а во изминатите две години рече дека е е решен проблемот со концесијата на депонијата Дрисла која конечно се враќа во владение на Градот. Во делот на аерозагадувањето спомена дека се преземени 28 системски мерки кои ќе дадат резултати на краток, среден и долг рок, а во однос на инфраструктурата рече дека градските улици се реконструираат многу побрзо и многу поветино и оти паралалено во моментот се градат четири булевари.