Ангеловска во отворена војна со дополнителната заменичка Кочоска

0
65

Забрана да комуницираат и да даваат документи и информации на дополнителната заменичка-министерка Гордана Димитриеска-Кочоска. Со ваков мејл постпразнично министерката за финансии Нина Ангеловска, рано утринава ги пречекала вработените во ресорот, но и дополнителната заменичка од Техничката влада која денеска прв пат „стапна“ на работа во министерството. Ангеловска со мејлот дури назначила и лице без кое не може да помине ниту една информација со дополнителната заменичка и нејзиниот кабинет

Секоја комуникација и барања упатени до дополнителниот заменик-министер или член на неговиот кабинет кон поединечни вработени во одредени сектори, мора прво да бидат одобрени од раководител на сектор и/или државен советник, а раководителот на сектор/државниот советник треба да има претходно одобрување од кабинет на министер, пишува во дописот.